Rengöringstips

Elektronikrengöringstips håll dina elektronikprylar gnistrande rena

Elektronik har blivit en oumbärlig del av vårt dagliga liv. Vi är omgivna av elektronikprylar, från våra smarta telefoner och surfplattor till våra datorer och TV-apparater. Men när dessa enheter används dagligen blir de oundvikligen smutsiga och dammiga. För att förlänga deras livslängd och se till att de fungerar optimalt är det viktigt att hålla dem rena. I den här artikeln kommer vi att dela med oss av några användbara rengöringstips för att hålla dina elektronikprylar gnistrande rena.

1. Stäng av och koppla bort enheten

Innan du börjar rengöringsprocessen är det viktigt att du stänger av enheten och kopplar bort den från strömkällan. Detta minskar risken för skador på enheten och skyddar dig mot eventuella elektriska stötar.

2. Använd mikrofibertrasor

För att rengöra skärmar, tangentbord och andra ytor på elektronikprylar är det bäst att använda mikrofibertrasor. Dessa trasor är skonsamma mot ytan och tar effektivt bort smuts och fingeravtryck. Se till att trasan är ren och torr innan du använder den för att undvika repor på ytan.

3. Undvik att använda för mycket vätska

När du rengör elektronikprylar är det viktigt att vara försiktig med mängden vätska du använder. Överskott av vätska kan tränga in i enheten och orsaka skador. Använd istället en fuktig trasa eller en speciell rengöringsspray som är avsedd för elektronikrengöring.

4. Rengöring av tangentbord

Tangentbord kan vara särskilt utsatta för smuts och damm. För att rengöra tangentbordet kan du använda en tryckluftsspray för att blåsa bort smuts under tangenterna. Du kan också använda en bomullspinne doppad i isopropylalkohol för att rengöra mellan tangenterna.

5. Rengöring av skärmar

Skärmar på elektronikprylar kan enkelt bli smutsiga och täckta av fingeravtryck. För att rengöra skärmen kan du använda en speciell skärmspray och en mikrofibertrasa. Spraya försiktigt på trasan och torka av skärmen i mjuka cirkulära rörelser.

6. Rengöring av hörlurar

Hörlurar kan snabbt samla på sig smuts och olja från vår hud. För att rengöra hörlurarna kan du använda en fuktig trasa för att torka av ytan. Var noga med att inte spruta vatten direkt på hörlurarna, eftersom detta kan orsaka skador på elektroniken inuti.

Det är viktigt att komma ihåg att följa tillverkarens instruktioner för rengöring av elektronikprylar. Var noga med att inte använda för mycket kraft när du rengör och undvik att spruta vätska direkt på enheten. Genom att regelbundet rengöra dina elektronikprylar kan du förlänga deras livslängd och se till att de fungerar optimalt. Ta hand om dina prylar och behåll dem gnistrande rena!

7. Rengöring av datormus

Datormusen kan bli smutsig och kladdig efter långvarig användning. För att rengöra musen, börja med att stänga av datorn och koppla ur musen från USB-porten. Använd en fuktig trasa eller en bomullspinne doppad i isopropylalkohol för att försiktigt torka av musen. Var extra noggrann med att rengöra rullkulan och kontakterna under musen för att säkerställa smidig rörelse.

8. Rengöring av mobiltelefon

Mobiltelefoner är en av våra mest använda elektronikprylar och kan samla på sig en hel del smuts och bakterier. För att rengöra din mobiltelefon, använd en fuktig trasa eller en speciell mobiltelefonrengöringsspray. Torka försiktigt av skärmen, baksidan och sidorna av telefonen. Var noga med att undvika att spraya direkt på telefonen eller använda för mycket vätska.

9. Rengöring av tangentbordsskydd

Om du använder ett tangentbordsskydd kan det vara bra att rengöra det regelbundet för att hålla det fritt från smuts och bakterier. Ta bort tangentbordsskyddet och skaka bort eventuell smuts och damm. Tvätta sedan tangentbordsskyddet i varmt tvålvatten och låt det lufttorka innan du sätter tillbaka det på tangentbordet.

10. Förvaring av elektronikprylar

När du inte använder dina elektronikprylar är det viktigt att förvara dem på rätt sätt för att undvika skador och förlänga deras livslängd. Se till att förvara dem på en ren och torr plats, borta från direkt solljus och fuktighet. Använd gärna skyddande fodral eller askar för att förhindra repor och skador.

Nu har du några användbara rengöringstips för att hålla dina elektronikprylar gnistrande rena. Kom ihåg att vara försiktig och noggrann när du rengör och använd rätt verktyg och produkter för bästa resultat. Ta hand om dina elektronikprylar och njut av deras prestanda och funktionalitet långt in i framtiden!

tips från hemstädare med erfarenhet

Hemstädare informerar om städuppgifterna du behöver ta itu med direkt efter högtiderna

De roliga stunderna under julledigheten är förbi och det nya året är ett faktum. På dagarna omedelbart efter festen måste du ta itu med flera sysslor hemma. De flesta hemstädare anser att det är hemstädning som utgör den största mängden av sysslorna i hemmet.

Anledningen till att det är så är ganska enkel. Semesterevenemang  med gästbesök och stora fester tenderar att skapa en riktig röra i alla hem. Det är bara genom att ägna lite ansträngning och tid som du kan säkerställa att ditt hem är tillbaka i sitt presentabla skick omedelbart efter semestern. Kom ihåg att du kan alltid kontakta bäst städfirma i Kristianstad för städhjälp!

Viktigaste städuppgifterna vid hemstäd enligt proffsiga hemstädare

Att veta vilka sysslor som behöver göras kan fokusera din uppmärksamhet, och kommer säkerligen därför att hjälpa dig, så notera följande.

Rengöring av mattor

Den ökade aktiviteten har tagit ut sin rätt på mattorna i ditt hem. Som ett resultat behöver du ge dem en grundlig rengöring. Tyvärr kanske en enkel dammsugning inte räcker. Du kan lika gärna överväga rengöring av mattan med ångtvätt, som är en beprövad metod för att noggrant desinficera din matta. Kom ihåg att sätta på värmen för att torka mattan väl efter en sådan rengöring.

Tvätt av möbelklädsel

Precis som med mattor har de uppstoppade eller beklädda möblerna i ditt vardagsrum antagligen varit med om en del också. Att ge klädseln en god rengöring är en klok idé. Det är optimalt om det kan ske samma dag som du hanterar städningen av mattan eftersom samma metod används för att rengöra uppstoppade möbler.

Fläckborttagning

Det säger sig självt att fester kan leda till en röra. Och alla sådana definieras vanligtvis av fläckarna som finns på golvet, möblerna, kläderna eller andra delar av ditt hem. En fläck bör alltid behandlas så snart som möjligt, eftersom det förbättrar chansen att rengöra den utan spår.

Ta bort onödiga högar av föremål

Med presenter, semesterdekoration och extra saker som behövs rymmas när du har gäster, kan ditt hem se väldigt rörigt ut. När festen är över och gästerna lämnar är det dags att ta bort det som behöver avlägsnas och lagra eventuella föremål du använt i samband med högtiden så att det kan användas nästa år igen. Detta kommer att återföra ditt hem till dess normala stadie och minimera röran du hade. Det kommer också att avslöja vilka andra uppgifter du behöver ta itu med och ge ledtrådar om var ytterligare rengöring behövs.

Rengöra gästrummet

När gästrummet är ledigt och inte längre används, bör du rengöra det. Tvätta lakan, och medan de torkar, använd dammsugar inställningen för att rengöra madrassen. Byt sängkläder och fluffa upp alla kuddar för att säkerställa att rummet är redo att användas av dina nästa gäster.

Som du ser kommer du att vara ganska upptagen med att ta itu med dessa sysslor som beskrivs av flera hemstädare. Det är som det är. Du måste helt enkelt hitta tid och energi att ta itu med detta så att ditt hem blir rent och fint igen.

låt oss städa i kristianstad

Städa ditt hem med hjälp av professionella städare som använder miljövänliga rengöringsmedel

Haft en fest eller kommit hem efter en härlig semester? Då kommer du definitivt inte komma hem till ett fräscht hus. Smuts, damm och skräp kommer ligga överallt och det är inte lätt att städa. Det är bättre att anlita bäst städfirma i Kristianstad att städa åt dig till ett vettigt pris. Få dina golv, möbler, prylar och mattor perfekt städade genom att anlita städhjälp.

Hemstädning som är utförd av städproffs

Hemstädtjänster av professionella tar han om allt systematiskt på ett organiserat sätt. Dammet som samlas i hörn, på takfläktarna, persiennerna, fönsterkarmarna, på vinden, kaklet, klädsel och mycket mer fastnar och är väldigt svårt att bli av med. Du måste bli av med det för att lyckas få ett skinande rent hem. Få ditt hem dammat, svabbat, ångat, dammsuget, polerat och mycket mer av en duktig och artig städare som levererar städning av högsta kvalitet!

Planera när städfirman ska städa med ett städschema

Från att informera om när de kommer till att schemalägga städuppdraget så är allting noggrant planerat och skött av städbolaget. Du behöver inte be dem komma varje vecka. Du kan boka in dem en gång i månaden, var sjätte månad eller precis när du önskar. Städpersonalen arbetar flitigt och tar väl hand om ditt hem utan att skada några av dina saker. Dessutom gör de det till ett bra pris!

Välj ett rekommenderat städföretag

Moppa golven i vardagsrummet, rengöra badrummet, damma ditt hem, vårstäda mattorna är alla mycket enkla uppgifter för professionella städare. Den duktiga personalen är respektfull mot både dig och ditt hem samt visar ofta stor förståelse för dina behov och städar enligt dina önskemål. För en mycket resonabel summa pengar kan du få rekommenderade och professionella städare i Kristianstad som tar hand och städar ditt hem. De ser till att ditt hem är fläckfritt på nolltid!

För att behålla sina kunder gäller det för dessa städbolag att etablera att de är bra på att städa och säkra att de har ett gott rykte i städbranschen. Varje del av städningen tas om hand med professionella tekniker och utrustning som personalen väl vet hur de skall använda. Det kanske inte är möjligt för oss som bor i hemmet, vi har varken kunskapen eller utrustningen som krävs för att städa så noggrant. Dessa professionella behöver bygga upp ett namn i branschen som de kan använda i sin marknadsföring och vill bli associerade med bästa möjliga städservice. Överlägsen städservice och städkvalitet är det som städarna lovar oss!

Använder städfirman miljövänliga rengöringsprodukter?

Hitta ett pålitligt företag med gott renommé i branschen eftersom de som du kan hitta i lokala annonser i tidningen eller online kanske inte är lika välutbildade eller har den erfarenhet som krävs för att leverera goda städresultat. Du kanske får betala mycket för undermåliga städtjänster. Anlita därför pålitliga städfirmor och få bra pris från start. Anlita en tidseffektiv städare som är försäkrad och konsekvent levererar bra resultat så att ditt hem alltid är fläckfritt. Se även till att be om miljövänliga rengöringsprodukter för ditt hem. När du ändå håller på så kan du lika väl få ett hem som är miljövänligt!

städpersonalen på vårt städföretag i kristianstad

Att söka efter och anlita rätt städföretag för dina städbehov

Om du är på jakt efter att anlita ett rekommenderat städföretag i Kristianstad så kommer du finna en mängd olika att välja mellan. Det finns många städföretag med bra rykte där ute så att hitta det som passar dina behov bäst bör inte vara så värst svårt. Det finns professionella städföretag som specialiserar sig på att fräscha upp kommersiella fastigheter och att ta hand om kontor, om det skulle vara det du behöver varje dag eller bara en dag i veckan.

Städföretag som är specialister på hemstädning

Du kommer också hitta städföretag som fokuserar mestadels på olika former av hemstädning. Om du önskar att en specifik sak i ditt hem blir städad, så som mattor, möbler eller fönster så kanske du vill hitta ett städföretag som är specialiserat på just detta. Vissa städtjänster erbjuder alla sorters städning från grundläggande daglig städning till en djuprengöring av hela fastigheten. Om du nyligen renoverat ditt kök eller badrum så kommer du hitta städtjänster som kan ta hand om allt kvarvarande skräp och rester som byggnadsarbetarna lämnat kvar efter sig, en så kallad byggstädning.

Jämför städfirmor och deras priser på internet

När du hittat information om olika städföretag så är det viktigt att du inte bara jämför deras priser rakt av. Vissa företag inkluderar mer saker i sina tjänster eller använder bättre rengöringsprodukter. Därför är det viktigt att inkludera alla dessa faktorer när du bestämmer dig för vilket städföretag du vill anlita. Om du anlitar ett städföretag för att städa ditt kontor kommer dina behov uppenbarligen skilja sig från någon som anlitar städare till sitt hem. Ditt fokus kanske är mer mot vilket arbetsschema de kan erbjuda samt vilka städprodukter de använder på ditt kontor. Städföretag kommer verkligen hjälpa ditt kontor att se både rent och professionellt ut. Regelbunden städning i en kontorsbyggnad är väldigt viktigt av den anledning samtidigt som det ser till att dina anställda har en bekväm och produktiv arbetsmiljö.

Hemstäd och kontorsstäd

Om du letar efter en städtjänst för att städa ditt hem så vill du vara säker på att det är ett företag som har gott renommé och som du kan lita på. Det är inte bara viktigt att du vet att ditt hem blir ordentligt rengjort men också vem som befinner sig i ditt hem. Till skillnad från kontorsstädning så är antagligen bara en till två personer som kommer för att städa ditt hem. Ett rent hem känns mycket mer välkomnande och avslappnande. Det finns ingen bättre känsla än att komma hem till ett fint och rent hus.

Det finns många anledningar till att anlita ett professionellt städföretag till ditt hem eller företag. Professionella städare använder de bästa tekniker och produkter för de olika ytor som du har. De kommer också slutföra sina uppgifter i god tid och göra det med ett gott resultat. Du kan anlita en erfaren städare när du behöver vilket gör det så mycket enklare. Du kommer njuta mer av en ren omgivning när den har städats professionellt.

städtips för dig som är studerande

Städtips för universitetsstudenter – Få igång en fungerande städrutin

När du går på universitetet så kan städning vara det sista du tänker på. Du måste studera, förbereda dig inför tentor och mycket annat, men du vill inte heller att ditt studentrum, ditt kollektiv eller din lägenhet ska se äcklig och smutsig ut. Det finns många väldigt enkla sätt att hålla hemmet rent medan du läser på universitetet. Denna artikel går igenom några riktigt enkla städtips för just universitetsstudenter.

Städtips för dig som är student

o Köp papperstallrikar, plastbestick och plastglas. Du kommer då säkerligen spara tid på städningen då allt du behöver göra är att kasta bort materialet efter du ätit upp! Även om detta verkligen inte är ett städtips så kommer det ändå hålla ditt hem eller rum mer städat!

o Istället för att städa en hel dag så spendera några minuter varje dag och håll det hemmet rent och städat. När du kommer tillbaka från föreläsningarna ta en halvtimme för att kasta bort eventuellt skräp som du hittar, diska disken, plocka undan på dina möbler, puffa kuddarna, bädda sängen och sopa. Det tar inte så lång tid med det hjälper dig att hålla ditt hem städat så att allt inte behöver städas på en och samma gång.

o Välj en tvättdag. Det är bäst att välja en dag när du har mycket ledigt för att få vissa saker gjorda. På den här dagen, medan du väntar på att din tvätt ska blir klar så kan du ägna dig åt lite detaljstädning för en bättre hemmamiljö. Öppna fönstren för att släppa in frisk luft och gå igenom hela hemmet med en soppåse i handen och kasta sedan bort alla sopor. Plocka sedan i ordning och återvänd därefter överallt med en fuktad trasa och damma. Använd en sop för att komma åt i hörn, i taket och på takfläktar och ta bort damm, spindelväv eller vad helst som kan gömma sig där. Ta också sopen och städa bort dammet under alla möbler.

Rengöra badrum

o När du har dammat överallt, dra ur lakanen ur sängen så att du kan kasta in dem med resten av tvätten. Spraya sedan badkaret, handfatet och toaletten med Klorin. Låt det dra i ca 15 minuter. (Se till att du har dina fönster öppna.) Medan medlet drar in så kan du sopa och moppa golven, och sedan ta en borste eller trasa och torka av samt skölja toaletten, handfatet och badkaret.

o När det här är klart kan du koncentrera dig på att plocka undan den rena disken, torka ren köksbänkarna, vika och städa bort din tvätt och samt bädda ren sängen. Medan du väntar på nästa laddning av kläder att vika kan du putsa fönstren och speglarna och ta undan allt annat som stökar ner. Städa också allt annat som kan behöva städas vid denna tidpunkt. Detta gör ditt underhåll av städningen så mycket enklare under veckan som följer.

Att städa din lägenhet eller studentrum är inte så svårt om du följer tipsen och råden ovan. När du är van vid din städrutin kommer det att gå snabbare och du får mer tid över att njuta av livet! Förhoppningsvis har du också rumskamrater som du kan utpressa för att hjälpa dig med din städning. Annars kan du naturligtvis kontakta vår städfirma i Kristianstad om du behöver städhjälp!

Lycka till!

smart guide så du lätt kan välja rätt flyttfirma när du ska flytta

En guide till att välja rätt flyttfirma

Att flytta kan vara förvirrande och stressande, och med så många olika flyttfirmor att välja från så kan det bli ännu mer förvirrande. Men det behöver inte bli så om du lär dig grunderna till hur man på rätt sätt väljer sin flyttfirma.

Så väljer du rätt flyttfirma för din flytt

Börja leta tidigt

Oavsett om du ska flytta långt eller kort så är det alltid bättre att anlita en flyttfirma än att göra det själv. Vänta inte till sista minuten med att anlita en flyttfirma. Det är bättre om du kan göra det minst 5-8 veckor innan själva flyttdagen.

Om du letar efter en flyttfirma och är ute i god tid är chansen större att du kan välja mellan många olika flyttfirmor av högre standard och med fördelaktiga priser. Om du gör det i sista stund kan många av de bättre flyttfirmorna redan vara uppbokade. Dessa är särskilt sant under högsäsong. Om du bokar i tid har du större möjlighet att förhandla fram en bättre deal.

Internet är ett bra medel att använda för att leta efter flyttfirmor. Du kan även fråga dina vänner och familjemedlemmar om rekommendationer. Gula sidorna erbjuder också en lista av olika flyttfirmor. Det första du nu bör göra är att lista några av de mest intressanta firmorna.

Be om många offerter från olika flyttfirmor

Kontakta sedan alla flyttfirmorna du skrivit ned på listan och be om en offert. De flesta flyttfirmor kan ge dig en sådan på direkten. Ofta så kan man fylla i informationen på en blankett eller online och firman svarar med en uppskattad kostnad för din flytt.

Innan du ber om offerter se till att du själv har all information. Flyttfirman kommer att be om att få veta:

  • När planerar du att flytta?
  • Ska du flytta långt eller kort? Om det är en långväga flytt be bara om offerter från de flyttfirmor som specialiserat sig på sådana.
  • Är det en internationell flytt?
  • Exakt vad behöver du hjälp med att flytta?
  • Behöver du packhjälp?
  • Kommer du lasta av och på själv eller behöver du hjälp med det?
  • Behöver du endast hyra en flyttbil?
  • Behöver du förvaringsmöjligheter?
  • Vilken slags försäkring är du intresserad av?
  • Behöver du hjälp att flytta ömtåliga föremål?

Så fort du fått in dina offerter så kan du börja förhandlingen. Vissa flyttfirmor tar betalt per timme medan vissa per objekt som ska flyttas. Om du till exempel har många ömtåliga saker med i flyttlasset så kan detta kosta extra för vissa flyttfirmor.

Andra saker att tänka på

När du ska välja en flyttfirma så leta inte bara efter de som kan ge dig det billigaste priset. Ha också i åtanke vilken service och tjänster de kan erbjuda. Ibland kan det vara värt det att betala lite mer för en bättre kvalité.

Se också till att flyttfirman du bestämmer dig för är licenserad och fackligt anslutna. Du kan också be dem om referenser för att vara säker på att du har att göra med en reko flyttfirma.

Ta sedan reda på om flyttfirman har försäkring. Du bör vara säker på att den täcker alla eventuella skador på dina tillhörigheter under flytten.

Om du tänker på allt detta nämnt ovan när du ska välja din flyttfirma så kommer du klara av att sortera ut de bra flyttfirmorna från de dåliga. Du kommer dessutom också kunna välja rätt flyttfirma som passar både din budget och som ger dig en bra service.

så underhåller och rengör du dina mattor

Rengöring av golvmattor – Allt du behöver veta

Det är alltid bäst att anlita proffs för att rengöra golvmattor och en regelbunden sådan bidrar till en hälsosam inomhusmiljö. Att hålla mattan ren kan ibland kännas som en omöjlig uppgift, särskilt om man har barn eller husdjur eftersom de både smutsar ner och spiller ofta. För att förlänga din mattas livslängd och undvika att den slits ut i förtid så bör du dammsuga din golvmatta minst tre gånger i veckan och fokusera på de områden där det är mest fottrafik.

Tips för rengöring och underhåll av golvmattor

När du gör detta så dammsug området flera gånger men åt olika håll varje gång. Detta hjälper till att fånga upp den smuts som satt sig djupt i mattan. Det är en bra idé att kolla om din dammsugare har ett läge för högeffektiv djuprengöring (ofta kallat HEPA) för att rengöra mattan mer effektivt.

På områden med hög fottrafik är det bäst att lägga på en vanlig matta på golvmattan för att sakta ner förslitningsprocessen. Det hjälper också om man möblerar om i rummet ofta för att sprida ut slitningen jämt, speciellt den från fottrafik. Detta kommer att förbättra utseendet på hela rummet då det gör att man undviker att få vissa delar av golvmattan mer sliten än andra. För om sanningen ska fram så ser dessa områden med hög fottrafik fortfarande smutsiga ut även efter en dammsugning eftersom materialet brutits ner.

Vanlig smuts är ett problem och fläckar ett annat. Det är alltid bra att ha en absorberande trasa i närheten, speciellt på de ställen där mat och dryck kan spillas. Ha en trasa liggande på hyllan under vardagsrumsbordet, då spill lätt inträffar där, speciellt när ni har gäster på besök. Detta hjälper dig att snabbt kunna ta bort fläckar så fort de blir till för en ögonblicklig mattrengöring och ett bra underhåll. Dutta på fläcken medan den fortfarande är blöt för att hjälpa trasans uppsugningsförmåga.

Rengöring av syntetiskamattor

Beroende av vilket material som golvmattan är gjord utav så kan rengöringen av den vara enklare för vissa än för andra. En matta av syntetiska fibrer är enklare att rengöra och mer vattentålig. Samma gäller för akryl och nylon. Ull däremot absorberar lätt vatten och passar bäst på ställen där mat och dryck inte lika sannolikt serveras. Hur mattan är tillverkad påverkar också hur lätt fläckar på ytan sugs upp då man rengör den. En tät vävd matta gör att fläcken stannar på ytan och motverkar att den går igenom och sätter sig djupare i mattan.

Bortsett från att hålla smuts och fläckar borta från mattan så är att desinfektera och deodorisera också en del av rengöringsprocessen. Det finns många desinfektionsmedel för golvmattor på marknaden som också motverkar mögel och fuktfläckar samt reducerar bakterieväxten, speciellt på områden där man kan hitta mycket smuts och övriga fläckar. Deodoranter motverkar att mattan börjar lukta dåligt särskilt när den blivit nersmutsad. Detta är väldigt hjälpsamt speciellt om man har husdjur som springer omkring i huset med smutsiga tassar.

Ett mer organiskt sätt att motverka dålig lukt är att använda sig av bakpulver. Häll i lite i din dammsugarpåse för att reducera lukten. För att motverka fläckar och dålig lukt applicera produkter med kemikalier som skyddar mot detta. Detta gäller även nya mattor.

så rengör du enkelt din mikrovågsugn i köket

Städtips för ett renare kök

Köket är den platsen som du vill ska vara hundra procent fri från bakterier och lukta fräscht och rent. Med dessa rengöringstips för köket kan du se till att ditt kök är en säker plats för att laga till alla familjemåltiderna. Den mesta rengöringen kräver inte hårt arbete, och om du använder de rätta tipsen kan du slippa använda så mycket bara ren vilja och istället rengöra köket med en mycket liten ansträngning.

Rengöringstips för köket som du bör veta om

Matkvarnen och stopp i avloppet

Om du märker att det rinner undan sakta i avloppet i diskhon finns det en chans att du har en uppbyggnad av matpartiklar eller vad än du häller ner i avloppet. För att få bort stopp i avlopp så kan du hälla i en deciliter bakpulver och sedan därefter en deciliter vinäger. Vänta ungefär en timme och häll sedan en kastrull med hett kokande vatten ner i avloppet. Om du har uppbyggnader av fett kan du hälla i två deciliter salt och sedan en deciliter bakpulver i avloppet och sedan avsluta med en kastrull med hett kokande vatten igen.

När din matkvarn behöver rengöras så strö i lite bakpulver i den och fyll på med lite vinäger tills det börjar bubbla. Låt det dra i tio minuter innan du häller i hett vatten i matkvarnen. Efter det kan du hälla i tre iskuber och sätta på matkvarnen så att den krossar isen för att vässa knivbladen.

Fläckiga kastruller och fläckborttagning från plast

Att ge rengöringstips för att rengöra fläckiga kastruller är enkelt om du har lite Heinz ketchup hemma. Lägg på en tunn hinna av ketchupen på den fläckiga och smutsiga delen av kastrullen. Låt det verka i ungefär trettio minuter och skölj sedan av och diska normalt för en skinande ren kastrull.

Har du någon gång hällt i tomatsoppa eller tomatsås i en plastbytta och lämnat det däri? Om du har det så vet du redan om att tomatprodukter fläckar plast. För att få bort tomatfläckar från plastmaterial, börja med att hälla i hett vatten i byttan och några tabletter för att rengöra tandproteser. Låt det dra i ungefär fyra timmar innan du häller ur vätskan och diskar byttan normalt.

Rengöringstips för mikrovågsugnen

Insidan av mikrovågsugnen kan lätt täckas av sprättande matrester och fast-torkat fett. Om du måste rengöra insidan och inte vill spendera hela dagen med att skrubba den kan du lägga in en våt disktrasa i mitten av mikrovågsugnen och sätta på högsta i under ungefär trettio sekunder. Torka sedan av insidan med den fuktiga trasan. Upprepa denna process tills hela insidan av mikrovågsugnen är ren och fri från alla beläggningar som kan orsaka bakterietillväxt.

Om du vill ha ett rent kök, men att städa inte är hur du vill spendera din dag, så använd dessa snabba och enkla rengöringstips för köket och se hur enkel det egentligen är att städa köket, och varför alla de där TV mammorna aldrig spenderar deras hela dagar i köket med att diska kastruller, rengöra matkvarnar, rensa avlopp och rengöra mikrovågsugnar och plastbyttor.

Städtips från Lina i städteam 1 på Flyttstädning Kristianstad