tips från hemstädare med erfarenhet

Hemstädare informerar om städuppgifterna du behöver ta itu med direkt efter högtiderna

De roliga stunderna under julledigheten är förbi och det nya året är ett faktum. På dagarna omedelbart efter festen måste du ta itu med flera sysslor hemma. De flesta hemstädare anser att det är hemstädning som utgör den största mängden av sysslorna i hemmet.

Anledningen till att det är så är ganska enkel. Semesterevenemang  med gästbesök och stora fester tenderar att skapa en riktig röra i alla hem. Det är bara genom att ägna lite ansträngning och tid som du kan säkerställa att ditt hem är tillbaka i sitt presentabla skick omedelbart efter semestern. Kom ihåg att du kan alltid kontakta bäst städfirma i Kristianstad för städhjälp!

Viktigaste städuppgifterna vid hemstäd enligt proffsiga hemstädare

Att veta vilka sysslor som behöver göras kan fokusera din uppmärksamhet, och kommer säkerligen därför att hjälpa dig, så notera följande.

Rengöring av mattor

Den ökade aktiviteten har tagit ut sin rätt på mattorna i ditt hem. Som ett resultat behöver du ge dem en grundlig rengöring. Tyvärr kanske en enkel dammsugning inte räcker. Du kan lika gärna överväga rengöring av mattan med ångtvätt, som är en beprövad metod för att noggrant desinficera din matta. Kom ihåg att sätta på värmen för att torka mattan väl efter en sådan rengöring.

Tvätt av möbelklädsel

Precis som med mattor har de uppstoppade eller beklädda möblerna i ditt vardagsrum antagligen varit med om en del också. Att ge klädseln en god rengöring är en klok idé. Det är optimalt om det kan ske samma dag som du hanterar städningen av mattan eftersom samma metod används för att rengöra uppstoppade möbler.

Fläckborttagning

Det säger sig självt att fester kan leda till en röra. Och alla sådana definieras vanligtvis av fläckarna som finns på golvet, möblerna, kläderna eller andra delar av ditt hem. En fläck bör alltid behandlas så snart som möjligt, eftersom det förbättrar chansen att rengöra den utan spår.

Ta bort onödiga högar av föremål

Med presenter, semesterdekoration och extra saker som behövs rymmas när du har gäster, kan ditt hem se väldigt rörigt ut. När festen är över och gästerna lämnar är det dags att ta bort det som behöver avlägsnas och lagra eventuella föremål du använt i samband med högtiden så att det kan användas nästa år igen. Detta kommer att återföra ditt hem till dess normala stadie och minimera röran du hade. Det kommer också att avslöja vilka andra uppgifter du behöver ta itu med och ge ledtrådar om var ytterligare rengöring behövs.

Rengöra gästrummet

När gästrummet är ledigt och inte längre används, bör du rengöra det. Tvätta lakan, och medan de torkar, använd dammsugar inställningen för att rengöra madrassen. Byt sängkläder och fluffa upp alla kuddar för att säkerställa att rummet är redo att användas av dina nästa gäster.

Som du ser kommer du att vara ganska upptagen med att ta itu med dessa sysslor som beskrivs av flera hemstädare. Det är som det är. Du måste helt enkelt hitta tid och energi att ta itu med detta så att ditt hem blir rent och fint igen.