städtips för dig som är studerande

Städtips för universitetsstudenter – Få igång en fungerande städrutin

När du går på universitetet så kan städning vara det sista du tänker på. Du måste studera, förbereda dig inför tentor och mycket annat, men du vill inte heller att ditt studentrum, ditt kollektiv eller din lägenhet ska se äcklig och smutsig ut. Det finns många väldigt enkla sätt att hålla hemmet rent medan du läser på universitetet. Denna artikel går igenom några riktigt enkla städtips för just universitetsstudenter.

Städtips för dig som är student

o Köp papperstallrikar, plastbestick och plastglas. Du kommer då säkerligen spara tid på städningen då allt du behöver göra är att kasta bort materialet efter du ätit upp! Även om detta verkligen inte är ett städtips så kommer det ändå hålla ditt hem eller rum mer städat!

o Istället för att städa en hel dag så spendera några minuter varje dag och håll det hemmet rent och städat. När du kommer tillbaka från föreläsningarna ta en halvtimme för att kasta bort eventuellt skräp som du hittar, diska disken, plocka undan på dina möbler, puffa kuddarna, bädda sängen och sopa. Det tar inte så lång tid med det hjälper dig att hålla ditt hem städat så att allt inte behöver städas på en och samma gång.

o Välj en tvättdag. Det är bäst att välja en dag när du har mycket ledigt för att få vissa saker gjorda. På den här dagen, medan du väntar på att din tvätt ska blir klar så kan du ägna dig åt lite detaljstädning för en bättre hemmamiljö. Öppna fönstren för att släppa in frisk luft och gå igenom hela hemmet med en soppåse i handen och kasta sedan bort alla sopor. Plocka sedan i ordning och återvänd därefter överallt med en fuktad trasa och damma. Använd en sop för att komma åt i hörn, i taket och på takfläktar och ta bort damm, spindelväv eller vad helst som kan gömma sig där. Ta också sopen och städa bort dammet under alla möbler.

Rengöra badrum

o När du har dammat överallt, dra ur lakanen ur sängen så att du kan kasta in dem med resten av tvätten. Spraya sedan badkaret, handfatet och toaletten med Klorin. Låt det dra i ca 15 minuter. (Se till att du har dina fönster öppna.) Medan medlet drar in så kan du sopa och moppa golven, och sedan ta en borste eller trasa och torka av samt skölja toaletten, handfatet och badkaret.

o När det här är klart kan du koncentrera dig på att plocka undan den rena disken, torka ren köksbänkarna, vika och städa bort din tvätt och samt bädda ren sängen. Medan du väntar på nästa laddning av kläder att vika kan du putsa fönstren och speglarna och ta undan allt annat som stökar ner. Städa också allt annat som kan behöva städas vid denna tidpunkt. Detta gör ditt underhåll av städningen så mycket enklare under veckan som följer.

Att städa din lägenhet eller studentrum är inte så svårt om du följer tipsen och råden ovan. När du är van vid din städrutin kommer det att gå snabbare och du får mer tid över att njuta av livet! Förhoppningsvis har du också rumskamrater som du kan utpressa för att hjälpa dig med din städning. Annars kan du naturligtvis kontakta vår städfirma i Kristianstad om du behöver städhjälp!

Lycka till!