så rengör du enkelt din mikrovågsugn i köket

Städtips för ett renare kök

Köket är den platsen som du vill ska vara hundra procent fri från bakterier och lukta fräscht och rent. Med dessa rengöringstips för köket kan du se till att ditt kök är en säker plats för att laga till alla familjemåltiderna. Den mesta rengöringen kräver inte hårt arbete, och om du använder de rätta tipsen kan du slippa använda så mycket bara ren vilja och istället rengöra köket med en mycket liten ansträngning.

Rengöringstips för köket som du bör veta om

Matkvarnen och stopp i avloppet

Om du märker att det rinner undan sakta i avloppet i diskhon finns det en chans att du har en uppbyggnad av matpartiklar eller vad än du häller ner i avloppet. För att få bort stopp i avlopp så kan du hälla i en deciliter bakpulver och sedan därefter en deciliter vinäger. Vänta ungefär en timme och häll sedan en kastrull med hett kokande vatten ner i avloppet. Om du har uppbyggnader av fett kan du hälla i två deciliter salt och sedan en deciliter bakpulver i avloppet och sedan avsluta med en kastrull med hett kokande vatten igen.

När din matkvarn behöver rengöras så strö i lite bakpulver i den och fyll på med lite vinäger tills det börjar bubbla. Låt det dra i tio minuter innan du häller i hett vatten i matkvarnen. Efter det kan du hälla i tre iskuber och sätta på matkvarnen så att den krossar isen för att vässa knivbladen.

Fläckiga kastruller och fläckborttagning från plast

Att ge rengöringstips för att rengöra fläckiga kastruller är enkelt om du har lite Heinz ketchup hemma. Lägg på en tunn hinna av ketchupen på den fläckiga och smutsiga delen av kastrullen. Låt det verka i ungefär trettio minuter och skölj sedan av och diska normalt för en skinande ren kastrull.

Har du någon gång hällt i tomatsoppa eller tomatsås i en plastbytta och lämnat det däri? Om du har det så vet du redan om att tomatprodukter fläckar plast. För att få bort tomatfläckar från plastmaterial, börja med att hälla i hett vatten i byttan och några tabletter för att rengöra tandproteser. Låt det dra i ungefär fyra timmar innan du häller ur vätskan och diskar byttan normalt.

Rengöringstips för mikrovågsugnen

Insidan av mikrovågsugnen kan lätt täckas av sprättande matrester och fast-torkat fett. Om du måste rengöra insidan och inte vill spendera hela dagen med att skrubba den kan du lägga in en våt disktrasa i mitten av mikrovågsugnen och sätta på högsta i under ungefär trettio sekunder. Torka sedan av insidan med den fuktiga trasan. Upprepa denna process tills hela insidan av mikrovågsugnen är ren och fri från alla beläggningar som kan orsaka bakterietillväxt.

Om du vill ha ett rent kök, men att städa inte är hur du vill spendera din dag, så använd dessa snabba och enkla rengöringstips för köket och se hur enkel det egentligen är att städa köket, och varför alla de där TV mammorna aldrig spenderar deras hela dagar i köket med att diska kastruller, rengöra matkvarnar, rensa avlopp och rengöra mikrovågsugnar och plastbyttor.

Städtips från Lina i städteam 1 på Flyttstädning Kristianstad